Salină & Baie Finlandeză

Special pentru clienții noștri, SPA ICE RESORT are în dotare o salină cu piatră de Himalaya de cea mai bună calitate.

Da, te poți bucura și de beneficiile pentru sănătate aduse de o salină! Știați că aproape una din patru persoane suferă de astm, alergii respiratorii sau bronșită în Europa? Mai ales în cazul copiilor, medicamentele folosite pentru a trata aceste afecțiuni au efecte secundare nedorite și afectează sistemul imunitar.

Wonderland Salina propune o alternativă eficientă, o terapie cu brevet științific. Efectele benefice ale sării: dispersează mucoasa inflamată și aderența de bronhiole, slăbește crampele mușchilor netezi ai bronhiolelor, vindecă bolile respiratorii și are efecte de bactericid.

Despre salină

Aerosolii salini sunt micro-particule care sunt inhalate pe nas și pe gură de către pacient și care ajung în căile respiratorii superioare (cavitatea bucală, cavitățile nazale și faringe) sau cele inferioare (laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare) – unde dezinfectează mucoasele, elimină toxinele, refac elasticitatea membranelor celulelor și reduc micro-organismele iritante. În plus, efectul sării include și activarea mișcării ciliare (mișcarea cililor vibratili de la nivelul celulelor epiteliale respiratorii, ce ajută la mobilizarea mai ușoară a secrețiilor.

Statisticile arată că un sfert dintre români suferă de afecțiuni respiratorii – pe primul loc se află rinita alergică, urmată de afecțiuni precum astmul bronșic, bronșita, bronhopneumopatia obstructivă cronică, precum și alte tipuri de alergii.

Inhalarea aerosolilor tratează o serie largă de afecțiuni respiratorii, dar și probleme produse de stres (tulburările de somn sau anxietatea).

Curele în salină au rezultate foarte bune pentru pacienții care suferă de astm. Crizele de astm vin pe fondul inflamațiilor de la nivelul căilor respiratorii (acestea se îngustează și produc acea senzație de lipsă de aer, de sufocare) iar aerosolii din saline tocmai asta fac: calmează inflamațiile și contribuie la refacerea mucoaselor respiratorii. Este recomandat tratamentul în salină cât mai devreme în astmul bronșic, pentru că sarea stimulează secreția bronșică și ajută la eliminarea acesteia iar reducerea inflamațiilor are un efect benefic și asupra tusei.

Vremea primăvaratică și cea de toamnă seamănă cu micro-climatul dintr-o salină – temperaturile sunt mai scăzute (12-16 grade) și umiditatea este crescută, astfel încât organismului îi va fi foarte ușor să se adapteze la atmosfera din salină.

Durata unei cure la salină este recomandată în funcție de afecțiune: pentru astmatici ( depinzând de gradul de manifestare) sunt indicate cel puțin 24 de zile iar pentru alte afecțiuni respiratorii tratamentul ar trebui să aibă minim 2 săptămâni (cu ședințe de 30 – 60 de minute pe zi).

Suprafață

10 mp2

Capacitate max

12 pers

Temperaturi

20-50 °C

Umiditate standard

5 – 10%

Calea Lugojului, nr. 27, Ghiroda, Timișoara, Timiș

Telefon:
(+4) 0256 221 343
(+4) 0751 518 575

Telefon SPA:
(+4) 0356 102 001

Email:
hotel@spaiceresort.ro

Despre noi

SPA ICE RESORT SRL
Sediul social: Sat Ghiroda, Comuna Ghiroda, Calea Lugojului, nr. 27, județ Timiș
CUI: 48742209 
EUID: ROONRC.J35/3402/2023
Reg. Comerțului: J35/3402/06.09.2023

ro_RORO

Formular rezervare